Zdrowie i relaks

„Herbapol-Lublin” S.A. otworzył sezon zbiorów. Od kwietnia do listopada zbierze ponad 70 rodzajów surowców roślinnych. Przełom kwietnia i maja dla „Herbapolu-Lublin” S.A. był intensywnym okresem przygotowań do rozpoczęcia sezonu zbiorów. Firma jest na finiszu prac nad całorocznym harmonogramem skupu surowców roślinnych, w tym ziół, kwiatów i owoców pochodzących ze stanowisk naturalnych…
Poziom oksytocyny w organizmie człowieka można podnieść poprzez regularne przebywanie w towarzystwie konia i wspólne "uczenie się", czyli kształtowanie umiejętności komunikacyjnych i społecznych. Terapię depresji metodą Horse Assisted Education (HAE) bada doktorantka z UŁ.
Choć co piąty Polak rozważyłby eliminację produktów zbożowych z diety z powodu glutenu, to jednak zdecydowana większość z nas (83%) je lubi.
Idealnym miejscem w Polsce w okresie sezonu pylenia są nadmorskie wydmy z lasami sosnowymi — powiedział PAP alergolog, prof. Piotr Kuna z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Podkreślił, że głównie w miastach zanieczyszczenia powietrza wzmagają objawy alergii i to tam jest czterokrotnie więcej alergików, niż na wsi.
Według badań 82% konsumentów oczekuje od produktów wysokiej jakości w niskiej cenie. Klienci przywiązują też wagę do etyki biznesu, który prowadzi firma oraz lokalnego pochodzenia produktów.
Nigdzie nie spotka Was gościnność taka, jak u Polaka – „Domówka u Kuroniów” – czyli jak połączyć warsztaty kulinarne z pomaganiem.
Brak czasu to częsty powód by zaniechać zdrowe odżywianie. Tymczasem to jak jemy wpływa na nasze samopoczucie, koncentrację w pracy i energię na co dzień.
Światowa produkcja mięsa cały czas rośnie. Szacuje się, że do 2029 roku zwiększy się o kolejne 40 milionów ton, osiągając poziom 366 milionów ton rocznie.
Strona 3 z 33

Nasze tytuły:

  • portal informacyjny: zycierolnika.pl
  • kwartalnik: " Życie Rolnika Magazyn Polski" 
Do
góry
Używamy plików cookie żeby usprawnić działanie naszej strony. Pozostając na naszej stronie, wyrażasz na to zgodę. More details…