Zdrowie i relaks
Choć co piąty Polak rozważyłby eliminację produktów zbożowych z diety z powodu glutenu, to jednak zdecydowana większość z nas (83%) je lubi.
Idealnym miejscem w Polsce w okresie sezonu pylenia są nadmorskie wydmy z lasami sosnowymi — powiedział PAP alergolog, prof. Piotr Kuna z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Podkreślił, że głównie w miastach zanieczyszczenia powietrza wzmagają objawy alergii i to tam jest czterokrotnie więcej alergików, niż na wsi.
Według badań 82% konsumentów oczekuje od produktów wysokiej jakości w niskiej cenie. Klienci przywiązują też wagę do etyki biznesu, który prowadzi firma oraz lokalnego pochodzenia produktów.
Nigdzie nie spotka Was gościnność taka, jak u Polaka – „Domówka u Kuroniów” – czyli jak połączyć warsztaty kulinarne z pomaganiem.
Brak czasu to częsty powód by zaniechać zdrowe odżywianie. Tymczasem to jak jemy wpływa na nasze samopoczucie, koncentrację w pracy i energię na co dzień.
Światowa produkcja mięsa cały czas rośnie. Szacuje się, że do 2029 roku zwiększy się o kolejne 40 milionów ton, osiągając poziom 366 milionów ton rocznie.
Połowa Polaków nie zna odpowiedzi na pytanie - czym jest gluten?
Nie ma dowodów na to, że mięso czerwone powoduje raka.Mięso czerwone, w tym wieprzowe, nie jest szkodliwe dla zdrowia - taki wniosek płynie z najnowszego raportu Związku Polskie Mięso – Wieprzowina – Nowa Perspektywa.