Zdrowie i relaks
Kasze to uniwersalny produkt, który można wykorzystać w każdym posiłku. Są niskoprzetworzone, nie zawierają konserwantów, barwników i innych dodatków, co sprawia, że posiłki z nimi są wyjątkowo zdrowe i odżywcze. Z badania przeprowadzonego w ramach VII edycji kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” wynika,…
Najczęściej sięgamy po regionalne warzywa i owoce, nabiał oraz lokalne wędliny. Zaledwie dla 17% Polaków pochodzenie produktów nie ma znaczenia.
17 czerwca obchodziliśmy Światowy Dzień Walki z Pustynnieniem i Suszą. Czy spotykasz się z opiniami, że domowe sposoby na oszczędzanie wody niczego nie zmienią?
Polska znajduje się w drugiej dziesiątce w Europie pod względem wielkości sprzedaży produktów bio. Szansą na dalszy rozwój krajowego rynku żywności eko może być pokolenie osób urodzonych po 1995 r. (generacja Z), dla których sposób wytwarzania produktów i troska o planetę są wysoko w hierarchii wartości.
Kawa jest nie tylko popularnym napojem, ale też częstym tematem badań naukowych. Zainteresowanie nią nie słabnie od lat: eksperci biorą pod lupę jej kolejne właściwości i dowodzą prozdrowotnego działania. Odkrywcze doniesienia na temat kawy płyną do nas ostatnio z całego świata. Oto przegląd tych najnowszych, opublikowanych w 2021 i 2022…
PRZYJDŹ CIEKAWY – WYJDŹ ZAINSPIROWANY! Szukasz pozytywnej energii, równowagi psychofizycznej, harmonii, sposobów na naturalne terapie zdrowotne i dobrego, ogólnego samopoczucia?
„Herbapol-Lublin” S.A. otworzył sezon zbiorów. Od kwietnia do listopada zbierze ponad 70 rodzajów surowców roślinnych. Przełom kwietnia i maja dla „Herbapolu-Lublin” S.A. był intensywnym okresem przygotowań do rozpoczęcia sezonu zbiorów. Firma jest na finiszu prac nad całorocznym harmonogramem skupu surowców roślinnych, w tym ziół, kwiatów i owoców pochodzących ze stanowisk naturalnych…
Poziom oksytocyny w organizmie człowieka można podnieść poprzez regularne przebywanie w towarzystwie konia i wspólne "uczenie się", czyli kształtowanie umiejętności komunikacyjnych i społecznych. Terapię depresji metodą Horse Assisted Education (HAE) bada doktorantka z UŁ.