Zdrowie i relaks
Niemal każdy, kto lubi kawę i sięga po nią regularnie, zastanawia się, czy może jej pić tak dużo albo czy mógłby cieszyć się smakiem ulubionego napoju częściej. Część osób może mieć wątpliwości ze względu na popularne mity na temat kawy, czy to rozpowszechniane w Internecie, czy zasłyszane od rodziny i…
Tzw. przesilenie wiosenne to normalne zjawisko – czas, gdy organizm dostosowuje się do nowych warunków pogodowych. Czy można ten proces przyspieszyć?
Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu.
Organizacja Economist Intelligence Unit (EIU) opublikowała dziewiąty Globalny Indeks Bezpieczeństwa Żywności (GFSI), z którego wynika, że światowe bezpieczeństwo żywnościowe zmniejszyło się drugi rok z rzędu.
Statystyczny Polak wpatruje się w świecące ekrany przez 10 godzin i 26 minut dziennie. Łącznie daje to 159 dni w roku spędzonych przy komputerze, telewizorze czy smartfonie a głównymi poszkodowanymi są nasze oczy.
Niewiele z nas zdaje sobie sprawę z prozdrowotnego wpływu kasz na organizm i ich wszechstronnego zastosowania w kuchni. A szkoda, gdyż są bardzo wartościowym produktem - dobrym źródłem energii oraz wielu składników mineralnych.
Otwarcie hoteli to dobra wiadomość nie tylko dla branży. Na tę informację czekali również turyści, którzy często wysyłają do obiektów zapytania o noclegi. W tej chwili obserwujemy rekordowe zainteresowanie wyjazdami.
Bać się cukru w sokach czy nie? Kto nie słyszał w ostatnim czasie o konieczności ograniczania cukru w diecie? Czy jednak powinniśmy całkowicie rezygnować nawet z tego, który naturalnie występuje w przyrodzie?