Zdrowie i relaks
Światowa produkcja mięsa cały czas rośnie. Szacuje się, że do 2029 roku zwiększy się o kolejne 40 milionów ton, osiągając poziom 366 milionów ton rocznie.
Połowa Polaków nie zna odpowiedzi na pytanie - czym jest gluten?
Nie ma dowodów na to, że mięso czerwone powoduje raka.Mięso czerwone, w tym wieprzowe, nie jest szkodliwe dla zdrowia - taki wniosek płynie z najnowszego raportu Związku Polskie Mięso – Wieprzowina – Nowa Perspektywa.
Związek Zawodowy Centrum Narodowe Młodych Rolników w sezonie letnim miał okazję realizować przedsięwzięcie edukacyjno-promocyjne pod nazwą „Warzywa i owoce dają super moce” wśród dzieci i młodzieży biorących udział w koloniach, półkoloniach, a także piknikach rodzinnych, w miejscowościach: Stegna, Władysławowo, Mrzeżyno i Biały Dunajec.
6 prostych trików, które pomogą ci zachęcić dziecko do jedzenia warzyw.
Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców na świecie. 28 września obchodzimy Światowy Dzień Jabłka.
Jak wynika z badań Kantar w domach ponad połowy Polaków (51%) przyrządza się domowe przetwory. W co trzecim domu kisimy, w co piątym robimy dżemy, konfitury (21%), kompoty i soki. W co ósmym gospodarstwie domowym (13%) zamrażamy. To najprostsza metoda utrwalania większości owoców i warzyw. Warto o niej pamiętać w…
Każdy z nas chciałby cieszyć się długim życiem w zdrowiu. Dodatkowo jędrna skóra bez zmarszczek i dobry wzrok to marzenie większości z nas. Starzenie się organizmu jest procesem nieuniknionym. Jednak tempo tego procesu jest w dużej mierze zależne od nas samych. Szeroko pojęty styl życia w tym sposób odżywiania ma…